Tariffoppgjøret - bygningsarbeiderne anbefaler JA!

Publisert: 
29.4.2022
Foto: 

På årsmøtet 28. april behandlet Fellesforbundet avd 600 Bygningsarbeidernes fagforening tariffoppgjøret i bygg. Møtet vedtok enstemmig en uttalelse som anbefaler å stemme ja til oppgjøret.

Vi har løfta minstelønna med 10 kr, og vi har hatt et gjennombrudd for akkorden! heter det i uttalelsen som ble vedtatt på bygningsarbeidernes årsmøte. Dermed er det gjennomslag for to av tre viktige krav som foreningen ville ta inn i oppgjøret. Det tredje var å tariffeste seriøsitetsbestemmelser, men der ble det ikke gjennomslag.

Uttalelsen legger også vekt på den gode mobiliseringa i forkant av oppgjøret, en mobilisering som var avgjørende for det resultatet som det nå skal stemmes over.

Ved siden av de nevnte gjennomslagene gir tariffoppgjøret et generelt tillegg på 4 kr og et godt prosenttillegg på akkordene. I tillegg er det betydelige forbedringer i tariffavtalens bestemmelser om fagopplæring, etter og videreutdanning, likestilling og rekruttering.

"Framover kommer fagforeninga til å jobbe sammen klubbene for å gjennomføre best mulig lokale forhandlinger i bedriftene sånn at medlemmene nå får sin rettmessige del av verdiskapingen!

På bakgrunn av dette anbefaler styret i Fellesforbundet avd 600 Bygningsarbeidernes fagforening, å stemme ja til årets tariffoppgjør," konkluderes det i uttalelsen.

Les flere nyheter