Bygningsarbeidernes Fagforening er en sammenslåing av Rørleggernes Fagforening og Oslo Bygningsarbeiderforening, og har fått ny nettside og grafisk profil. Forvirret?
Klikk her for å lese mer om sammenslåingen.

Stort ja-flertall i uravstemninga

Publisert: 
25.9.2020
Foto: 
Ihne Pedersen

Uravstemninga om tariffoppgjøret 2020 er nå avsluttet og et stort flertall har stemt ja i uravstemninga. Her kan du se hvilke materielle endringer som gjelder fra 1. oktober.

Tarifforhandlingene i 2020 kom endelig i gang i høst, etter å ha blitt utsatt på grunn av korona. Da møtte motparten med et revidert forhandlingsmandat fra NHO.

– Det skulle ikke gis noen ting, hverken i sentralt tillegg, på minstelønnssatsene eller i overenskomstens bestemmelser. Bygningsarbeidernes fagforening reagerer sterkt på denne holdningen og mener den truer vårt forhandlingsklima, sier Petter Vellesen fra Bygningsarbeidernes Fagforening. Han deltok i forhandlingene på Fellesoverenskomsten for Byggfag.

– Vi mener allikevel at oppgjøret ga et brukbart økonomisk resultat, med et løft på minstelønna, sett i forhold til den usikre situasjonen landet er i. Foreningen er også fornøyd med at overenskomsten endelig slår fast at det skal være jente garderober på byggeplassene våre, fortsetter Vellesen.

Stemte ja

For Bygningsarbeidernes fagforening var det en valgdeltakelse i uravstemninga på 73%, og et stort flertall stemte ja til endringene i overenskomsten.

– Dette gir resultatet god legitimitet og viser stor grad av aktive medlemmer som bryr seg om oppgjøret og resultatet, avslutter Petter Vellesen.

Her kan du laste ned oversikt over materielle endringer i avtalen:

Les flere nyheter