Bygningsarbeidernes Fagforening er en sammenslåing av Rørleggernes Fagforening og Oslo Bygningsarbeiderforening, og har fått ny nettside og grafisk profil. Forvirret?
Klikk her for å lese mer om sammenslåingen.

Nye innreiseregler

Publisert: 
29.10.2020
Foto: 
Håvard Sæbø/Magasinet for Fagorganiserte

Som de fleste har fått med seg blir innreisereglene til Norge innskjerpa fra 31. oktober. Vi har prøvd å klargjøre regelverket.

Karanteneplikt

Hvis du bor i et av disse landene og kommer til Norge for å arbeide må du ha karantene i 10 døgn. Du har altså ikke lov til å jobbe før det er gått ti dager!

Danmark (Hovedstaden, Midtjylland og Nordjylland), Andorra, Belgia, Bulgaria, Frankrike, Irland, Island, Italia,  Kroatia, Kypros, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige (Jönköping,  Kronoberg, Stockholm,  Uppsala og  Örebro), Tsjekkia, Ungarn og Østerrike.

Unntak fra karanteneplikt

Hvis du bor i et av disse landene og kommer til Norge for å arbeide kan du ha unntak fra karanteneplikten i arbeidstiden hvis du oppfyller følgende tre vilkår:

har testet negativt for SARS-CoV-2 etter ankomst til Norge

testes hver tredje dag i 10 døgn etter ankomst til Norge

har opphold på enerom i de ti første dagene i Norge

Danmark (øvrige regioner), Estland, Finland,  Hellas, Latvia,  Tyskland og Sverige (øvrige regioner)

BNL gjør oppmerksom på at personen som ankommer Norge har karanteneplikt frem til det foreligger et negativt testresultat. Når det foreligger en negativ test, legger BNL til grunn at personen kan begynne å arbeide, men vil ha karanteneplikt i fritiden. Personen må fortsette å ta test hver tredje dag i karanteneperioden på 10 dager.

Det er arbeidsgiver- eller oppdragsgiver som har ansvaret for å organisere, gjennomføre og finansiere det slik at bestemmelsen overholdes.

Arbeidspendlere fra Sverige eller Finland

Det har ikke skjedd endringer i unntaket fra karanteneplikten for svenske og finske arbeidspendlere. Dette gjelder de som jevnlig ankommer Norge fra "røde" områder i Sverige eller Finland for å arbeide.

https://www.bnl.no/artikler/2020/nye-regler-arbeidsreiser-oktober/

Les flere nyheter