Møt opp 1. mai

Publisert: 
24.4.2023
Foto: 
Lasse Helland

1. mai er arbeidernes kampdag. Vi må la streikevåren 2023 gjenspeile seg i oppslutningen rundt årets 1.-maidemonstrasjon.

På balustraden på Youngstorget kommer parolen "Fortsatt kamp mot forskjells-Oslo - stem rødgrønt" til å henge 1. mai. Streiken vi nettopp har gjennomført - hvor 450 av våre medlemmer deltok - dreide seg nettopp om kamp mot forskjellene. LO måtte gå til streik for at de lavest lønte skulle få et lønnshopp, men også i protest mot at lederne bevilger seg selv skyhøye lønnstillegg. Vil dere fortsette den kampen er det en fin anledning å gå bak foreningens fane på 1. mai.

Fellesforbundet begynner dagen med gratis 1.maifrokost for alle medlemmer med familie på Folkets Hus. Brød og pålegg, pølser, kaffe, te og brus. Appell ved Bjørnar Moxnes og musikalsk innslag ved Tove Bøygard. Dørene åpner kl 09.30.

Deretter stiller vi opp i Youngsbakken. Talene begynner ca 11.50. Årets talere er Siavash Mobasheri, gruppeleder for Rødt Oslo, Sunniva Holmås Eidsvoll, byråd for oppvekst og kunnskap og fylkesleder i Oslo SV, Sirin Stav, byråd for miljø og samferdsel, MDG Oslo, og Raymond Johansen, byrådsleder, Oslo Ap. Det blir appell ved Henriette Westhrin, generalsekretær i Norsk Folkehjelp. Toget går utfra Youngstorget 12.45.

Etter toget inviterer Bygningsarbeidernes fagforening sine medlemmer med familie til en liten sammenkomst i våre lokaler, Møllergata 24. Her blir det også lett servering og noe å leske seg med. Ingen appeller.

For de som ennå ikke har fått nok er det 1. maifest på puben Folk i Storgata med underholdning av Trond Granlund og gruppa Villskudd. Festen begynner kl 14.00.

Dere kan lese mer om arrangementene her: https://lo-oslo.no/1mai/

Les flere nyheter