Bygningsarbeidernes Fagforening er en sammenslåing av Rørleggernes Fagforening og Oslo Bygningsarbeiderforening, og har fått ny nettside og grafisk profil. Forvirret?
Klikk her for å lese mer om sammenslåingen.

Foreningen arrangerer fagprøvekurs i betongfaget

Publisert: 
9.11.2020
Foto: 
Petter Vellesen

Jobber du i betongfaget, som forskalingssnekker, jernbinder eller betongstøper, men uten fagbrev? Til våren vil Bygningsarbeidernes fagforening Fellesforbundet avd 600 arrangere kurs som forbereder det til fagprøven. Og det beste av alt: det vil bli så godt som gratis!

Betongfaget består av flere hovedområder: armering,forskaling og støping. Du kan ta fagbrev som betongfagarbeider selv om du ikkehar gått på yrkesskole og i lære. For å gå opp til fagprøven må du ha fem årsdokumentert praksis innen yrket. Dessuten må du ha tatt en teoretisk prøve. Isamarbeid med Veidekke/Skole på byggeplass vil foreningen nå arrangere et kurssom vil sette deg i stand til å ta den prøven.

Kurset vil foregå en ettermiddag i uken, fra mars til mai. Eksamenog all undervisning vil foregå på norsk. Viktige forklaringer vil også bli gittpå engelsk.

-Vanligvis er det 80-85% av kursdeltakerne våre som beståreksamen, sier Asle Hermansen fra Veidekke/Skole på byggeplass. -Kurset gir enbred og god faglig plattform, men de er også spissa inn mot eksamen. Helga førden offentlige prøven arrangerer vi gjerne en "prøveeksamen". Det eret godt hjelpemiddel til å bestå. Vi gjennomfører kursene våre på 12 uker ogbegynner undervisningen i mars. Eksamen er i juni.

I praksis gratis

Kurset koster 10 000 kr pluss bøker og eksamensavgift. Hvisdu har vært medlem i LO i ett år kan du søke stipend fra LOs Utdanningsfond. Dablir kurset i praksis gratis. Den første kurskvelden vil bli avholdt i januar.Da vil dere få hjelp til å melde dere opp til eksamen og andre praktiske ting.

Vi minner også om at Fellesoverenskomsten for Byggfag slårfast at arbeidsgiver skal dekke utfifter til læremateriell, altså lærebøker.Videre skal de dekke lønn og utgifter både ved den teoretiske og den praktiskeprøven. Hvis du jobber i en tariffbedrift vil dette altså i praksis væregratis.

Hvis du vil melde deg på eller spørre om noe: post@bygningsarbeider.no

Les flere nyheter