Espe til ledelsen!

Publisert: 
27.10.2023
Foto: 
Petter Vellesen

Joachim Espe forlater Bygningsarbeidernes fagforening. Dette er et resultat av at han tirsdag ble valgt til ny forbundssekretær i Fellesforbundet. Det vil si at han fra nå av er en del av forbundets daglige og øverste ledelse på åtte personer.

I og med at både Knut Øygard og Per Skau falt for aldersgrensen og gikk ut av ledelsen ble det plass til to nye personer. Joachim Espe ble valgt til den ene plassen, i kamp med Joakim Gebhardt fra tariffavdelingen i Fellesforbundet. Gebhardt er også medlem av Bygningsarbeidernes fagforening. Det var altså Joachim Espe som gikk seirende ut av den avstemningen med 340 stemmer mot 138. Den andre plassen gikk til industriarbeider Steffen Høyland fra avd 57 i Haugesund, som vant i kampavstemning mot Julie Wilhelmsen fra Tromsø.

For øvrig ble Christian Berg valgt til forbundsstyrerepresentant. Han sitter i styret i Bygningsarbeidernes fagforening og er hovedtillitsvalgt i AF-gruppen. Harald Braathen ble gjenvalgt i representantskapet. Han er saksbehandler i foreningen.

Ny leder i Fellesforbundet avd 600 Bygningsarbeidernes fagforening vil bli valgt på et ekstraordinært årsmøte. Datoen er ikke helt sikker ennå, men det blir sannsynligvis 15. november.

Les flere nyheter