Bli medlem av Bygningsarbeidernes Fagforening

Når du er medlem av en fagforening, har du et fellesskap i ryggen. Vi står sterkere sammen når vi skal forhandle med arbeidsgiverne om lønn, arbeidstid og andre forhold. Fagforeninga er din trygghet, og hjelper deg hvis du for eksempel blir usaklig oppsagt eller ikke får den lønna du har krav på.

Bygningsarbeidernes Fagforening organiserer rørleggere, malere, tapetserere, gulvleggere, murere, flisleggere, betongarbeidere, forskalingssnekkere, jernbindere, grunnarbeidere, anleggsgartnere, kranførere, ventilasjonsarbeidere, isolatører og andre som jobber på bygg og anlegg i Oslo. Vi jobber for et ordnet arbeidsliv med faste ansettelser, rettferdige lønninger, sterke fagforeninger og høy organisasjonsgrad. Bygningsarbeidernes Fagforening og målekontoret vårt sørger for at du som medlem får skolering i akkordarbeid og kan måle jobbene dine. Akkordsystemet er vårt viktigste verktøy for å holde produktiviteten og lønnsnivået oppe.

Foto: Ihne Pedersen

Det er i klubbene det viktigste fagforeningsarbeidet foregår. Her står du sammen med dine nærmeste arbeidskamerater om å sørge for at lover og tariffavtaler blir fulgt i hver enkelt bedrift. Det er også klubbene som skal forhandle fram lokale lønnsavtaler. For å stille sterkest mulig er det viktig at flest mulig i bedriften er organisert og deltar i klubbarbeidet. De som velges som tillitsvalgte får skolering og mulighet til å lære av andre tillitsvalgte i foreninga.

Enten du er elev på byggfag som snart skal ut i lære, eller lærling som snart skal ut i jobb, er du tjent med å være fagorganisert. Arbeidslivet har mange lover og regler som skal beskytte arbeidstakeren. Vi hjelper deg å få oversikt over disse, og står sammen med deg om å kreve dine rettigheter hvis det trengs. Som elev- og lærlingmedlem er du organisert fra starten og du har fagforeningen i ryggen gjennom hele arbeidslivet. Bygningsarbeidernes Fagforening er en del av Fellesforbundet, som igjen er en del av LO. Det gjør at du som medlem får nyte godt av fordelsprogrammet LOfavør, som blant annet gir gode betingelser på lån og forsikring. Med over 950 000 medlemmer har LO kraften til å forhandle frem gunstige og trygge avtaler for fellesskapet.

Visste du at...

Bli medlem

Personlige opplysninger

Om arbeidsplassen

Dette forutsetter at det finnes trekkavtale eller tariffavtale på din arbeidsplass

Tidligere medlemsskap

Velkommen! Innmeldingen din er sendt inn.
Noe gikk galt når du prøvde å sende inn skjemaet. Se over, rett opp eventuelle feil og prøv igjen.

Ofte stilte spørsmål

Hvor mye koster det å være medlem?

Som vanlig medlem og lærling trekkes du 2 % av bruttolønn. Hvis du jobber i en bedrift med trekkavtale eller tariffavtale kan dette trekkes fra lønnen din. Ellers vil du få regning i posten.

For elevmedlemmer er medlemskapet gratis. Studentmedlemmer betaler 250,- i halvåret.

Les mer om betaling

Hva skjer når jeg blir medlem?

Når du melder deg inn skjer følgende:

  • Vårt kontor får beskjed om ditt medlemsskap, og sjekker at du hører hjemme i vår forening. Hvis ikke sender vi deg videre til riktig forening.
  • Vi sender deg bekreftelse på medlemsskap og en velkomstpakke med mer informasjon.
  • Hvis du jobber i en bedrift med klubb gir vi beskjed til tillitsvalgt, som tar kontakt for å invitere deg med i arbeidet til klubben.
  • Du blir satt opp på vårt nyhetsbrev for medlemmer og mottar vår medlemsavis Bygningsarbeideren.

Spørsmål om innmelding eller medlemsskap? Kontakt oss

Trine Hansen
Ansvarlig for medlemsregisteret